Het ontstaan van de muziekclub

Mijn naam is Wilfred en ik ben geboren in 1978 te Leeuwarden. WilfredToen ik 9 jaar was heb ik, na het behalen van m’n blokfluitdiploma, een paar accordeonlessen geprobeerd, zonder veel succes, maar keyboard ging stukken beter.
Al snel was het keyboard verbonden met de computer voor meer en betere klanken en opnamemogelijkheden. Rond mijn 18e kwam de gitaar op mijn pad en ging met een klasgenoot een aantal liedjes maken.

Ik begon het steeds leuker te vinden om samen met anderen muziek te maken en leerde in de jaren erna  nog een aantal instrumenten kennen, zoals basgitaar,  ukelele,  percussie en een paar blaasinstrumenten.

Vanuit deze hobby ging ik mensen enthousiast te krijgen om zelf te gaan musiceren. Ik woonde toen in de Roosendaalse wijk Westrand en heb daar contact gezocht met het wijkhuis waar de Muziekclub is ontstaan. Het aantal actieve leden is sindsdien gegroeid en heb, na mijn verhuizing naar Heerle, ook in dat dorp een lokaal ter beschikking in het dorpshuis (gehuisvest in de kerk).

Eind vorig jaar is de oefenruimte van de Muziekclub in Roosendaal verhuisd van Wijkhuis West naar lokaal in Wijkcentrum de Bergspil, gelegen in de wijk Tolberg naast het winkelcentrum.