Het ontstaan van de muziekclub

Mijn naam is Wilfred en ik ben geboren in 1978 te Leeuwarden. Toen ik 9 jaar was heb ik, na het behalen van m’n blokfluitdiploma, een paar accordeonlessen geprobeerd. Dat ging niet zo goed maar keyboard ging stukken beter.

Al snel was het keyboard verbonden met de computer voor meer en betere klanken en opnamemogelijkheden. Toen ik 18 was kwam de gitaar op mijn pad en heb ik samen met een klasgenoot een aantal liedjes gemaakt.

Dat samen muziek maken ging ik steeds leuker vinden en in de jaren erna heb ik nog meer instrumenten leren kennen, waaronder basgitaar, ukelele en wat percussie.

Vanuit deze hobby heb ik geprobeerd anderen enthousiast krijgen om zelf te gaan musiceren. In een Roosendaals wijkhuis is de Muziekclub ontstaan met een klein muziekgroepje dat regelmatig vrijblijvend samen muziek maakte (jammen)

Via een ander wijkhuis zijn we als Muziekclub terecht gekomen in een jongerencentrum als repetitieruimte. ┬áNa enkele veranderingen in samenstelling is de nieuwe band met de naam Purple X ontstaan dat in 2018 en 2019 zo’n 10 keer keer heeft opgetreden.
Ook is er een logo ontworpen en zijn er banners gemaakt.

Eind 2019 is Purple X wederom vernieuwd en zijn er twee bands ontstaan: Een pop/rock band en een semi-akoestische. Omdat er al een soort huisstijl is gemaakt lag het voor de hand dezelfde naam aan te houden. Om onderscheid aan te geven is er een extra woord aan toegevoegd:

  1. Purple X Power als vernieuwde Purple X pop/rock band en
  2. Purple X Acoustic, een semi-akoestische band

Lees meer over de bands via het menu Bands.