Leren & kennismaken

Ontdek het Keyboard

Ontdek de mogelijkheden van het keyboard. Niet alleen de mogelijkheden van het keyboard zelf maar ook wat er allemaal aan verbonden kan worden.

virtuele muziekinstrumenten

Dankzij computers kunnen we heel veel klanken gebruiken. Doordat we deze niet rechtstreeks kunnen bespelen noemen we ze virtuele instrumenten. Denk hierbij aan piano’s, strijkinstrumenten, blazers en synthesizers. Het zijn benaderingen van oorspronkelijk grote, dure, zeldzame en kwetsbare instrumenten.

Je verdiept je in deze instrumenten en je bespeelt de digitale variant op zo’n realistische manier dat je mensen op het verkeerde been kunt zetten.

digitaal orgel

Digitaal orgel is een specialistische toepassing binnen de virtuele instrumenten.
Kies uit meerdere statige kerkorgels voor klassieke werken of bespeel een veelzijdig theaterorgel met percussie en geluidseffecten voor pop en orkestrale (film)muziek. De massieve klanken blaas je zo je eigen oren in!

De akoestiek van de zaal en de geluiden van de windmachine en de mechanieken zorgen voor een realistisch geheel.

Natuurlijk kun je dit ook in je eigen woon- of slaapkamer voor elkaar krijgen.

Hieronder twee YT clips.

Links: Software om klassieke orgelklanken te bespelen
Rechts: Een echt theaterorgel, een akoestische voorloper van de synthesizer, speelt een popklassieker.

Probeerband

Lijkt het jou ook zo geweldig om in een bandje te spelen op drums, bas, gitaar, toetsen of als zanger(es)?
Grijp dan nu je kans en probeer het een poosje uit. Je gaat meteen in een probeerbandje aan de slag en je leert een paar liedjes en wat theorie. Daarna ga je met je band optreden. 

Er is keuze uit een akoestische band en een band met elektrische instrumenten.

De benodigde instrumenten hebben we al klaar staan dus het is niet erg als je zelf (nog) niet over een instrument beschikt.

En omdat we onze oren hard nodig hebben zijn er daar natuurlijk voorzichtig mee. Om gehoorschade te voorkomen spelen we met oordopjes in zodat je jezelf en je medemuzikanten goed kunt horen.
Dus geen loeiharde luidsprekers op het podium die je concentratie verstoren.

maak kennis met de ukelele

Een ukelele is een kleiner familielid van de gitaar en heeft 4 kunststof snaren. Met een beetje oefening kun je met een paar grepen al vele liedjes begeleiden. Meezingen maakt het feest compleet, al klinkt het niet helemaal loepzuiver.

Deze workshop wordt bij voldoende belangstelling opgestart in kleine groepjes.

bouw en bespeel je eigen cigarbox gitaar

Gitaar leren spelen is nog best een uitdaging. Houd je van (blues) ritmes en ben je handig dan is de workshop ‘Bouw en bespeel je eigen Cigar box guitar’ wellicht iets voor jou.

Onder leiding van een ervaren bouwer en muzikant maak je in een paar uur je eigen unieke gitaar met 3 snaren als klankkast een lege sigarendoos. Vervolgens leer je op je eigen gitaar een paar liedjes spelen om je op gang te helpen.

Als optie of in de toekomst kun je er zelf een elementje in plaatsen zodat de gitaar versterkt kan worden door een gitaarversterker voor een lekker ‘Blues geluid’. Het is ook te gebruiken in een band dus je kunt het eensproberen uit tijdens een jamsessie!


Deze workshop wordt bij voldoende inschrijvingen georganiseerd.
Speciaal maar niet alleen voor kinderen is het mogelijk een 1-snarige kids-bow te maken.